Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Το 80% των μελών του Διακυβερνητικού Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) του Ο.Η.Ε. δεν έχουν καμία σχέση με το κλίμα

Ο Dr. William Schlesinger είναι Βιογεωχημικός και Πρόεδρος του Cary Institute for Ecosystem Studies. Το επιστημονικό αυτό Ινστιτούτο είναι ουσιαστικά ένα περιβαλλοντολογικό "think tank" που έχει ως στόχο την εύρεση επιστημονικών λύσεων στα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις με το Διακυβερνητικό Πάνελ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) του Ο.Η.Ε. Το IPCC είναι το επίσημο όργανο του Ο.Η.Ε. που προωθεί την ιδέα της υπερθέρμανσης του πλανήτη και προτείνει λύσεις στις κυβερνήσεις.

Ο dr. Schlesinger, συμμετείχε περίπου πριν από ένα χρόνο σε ένα debate για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Στο debate αυτό λοιπόν τάχθηκε υπέρ της θεωρίας της υπερθέρμανσης και στήριξε την θέση του αυτή στο IPCC. Είπε δηλαδή ότι αφού το IPCC λέει ότι ο άνθρωπος ευθύνεται για την θέρμανση του πλανήτη τότε πρέπει να είναι έτσι.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι ότι όταν ρωτήθηκε πόσα μέλη του IPCC είναι επιστήμονες που ειδικεύονται στην μελέτη του κλίματος απάντησε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περίπου το 20% των μελών έχουν κάποια σχέση με το κλίμα. Αν κάτι τέτοιο ισχύει τότε σημαίνει ότι το 80% των μελών του IPCC δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το κλίμα (το πιο τρανό παράδειγμα είναι ο πρόεδρος του IPCC, ο Rajendra K. Pachauri, ο οποίος είναι οικονομολόγος)...και το 20% που έχει κάποια σχέση με το κλίμα δεν είναι όλοι τους κλιματολόγοι.

Και τώρα τα ερωτήματα. Τι είδους νομιμότητητα μπορεί να αποδωθεί σε ένα Διεθνές Πάνελ για την κλιματική αλλαγή - από όποιον κι αν έχει στηθεί και χρηματοδοτηθεί - όταν δεν αποτελείται από τους ειδικευμένους επιστήμονες που μελετούν την κλιματική αλλαγή? Πώς είναι δυνατόν το IPCC να αποτελεί την "αυθεντία" της κλιματικής αλλαγής, όταν τα περισσότερα μέλη του δεν ειδικεύονται στην μελέτη του κλίματος?

Οι υπέρμαχοι της ανθρώπινης υπαιτιότητας για την υπερθέρμανση του πλανήση βλέπουν το IPCC ως την υπέρτατη αρχή που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς τους. Την ίδια στιγμή κύκλοι προσκείμενοι στο IPCC, διατυμπανίζουν της υπερθέρμανσης ότι το θέμα έχει προ πολλού κλέισει αφού υπαρχει ομοφωνία στην επιστημονική κοινότητα (του IPCC προφανώς) και προέχει η εύρεση λύσεων. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και φαίνεται ότι κάθε άλλο παρά ομοφωνία υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα.

Στις 19 Μαϊου του 2008, ο Athur Robinson, PH.D. ανακοίνωσε τα ονόματα των περίπου 32.000 επιστημόνων που υπογράφουν ένα κείμενο καταπέλτη κατά της θεωρίας της υπερθέρμανσης όπως την παρουσιάζει το IPCC. Ανάμεσα στους επιστήμονες που υπογράφουν το κείμενο απόρριψης της θεωρίας της υπερθέρμανσης από τον άνθρωπο βρίσκονται περί τους 9.000 κάτοχοι Ph.D. (Διδακτορικών τίτλων), δηλαδή περίπου 15 φορές περισσότεροι από τους αντίστοιχους κατόχους Ph.D που είναι μέλη του IPCC.

Αν λοιπόν δικαιούμαστε να μιλάμε για ομοφωνία μεταξύ των επιστημόνων αυτή είναι σίγουρα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου