Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Εμβολιασμός με "Επισκέψεις στο σπίτι": Κρατική μέριμνα ή ένα βήμα πριν τον αναγκαστικό εμβολιασμό του πληθυσμού?

Το κουδούνι στην πόρτα χτυπάει. Κοιτάζοντας από το παράθυρο η μητέρα δύο ανήλικων παιδιών βλέπει δύο άτομα, έναν κύριο και μία κυρία, ντυμένους επίσημα και με σοβαρό ύφος να στέκονται έξω από την πόρτα του σπιτιού της.

"Καλημέρα. Είμαστε από το Υπουργείο Υγείας. Τα αρχεία μας δείχνουν ότι ο 10χρονος γιος σας δεν έχει υποβληθεί σε εμβολιασμό για τον ιό Η1Ν1. ", λέει ο κύριος σαν να θέλει να "μαλώσει" την μητέρα για την αφέλεια της.

"Κι ο 4χρονος γιος σας επρόκειτο να πάει στο νήπιο. Αν δεν εμβολιαστεί όμως δεν θα γίνει δεκτός", λέει με μια δόση ανησυχίας η κυρία.

"Ξέρετε πρέπει να λειτουργήσουμε υπεύθυνα για το καλό όλων. Ο εμβολιασμός είναι κίνηση κοινωνικής ευαισθησίας για το καλο όλων μας. Εξ άλλου είναι απόλυτα ασφαλής και εύκολος" ξαναλέει ο κύριος με ένα ελεφρύ χαμόγελο να σχηματίζεται αυτήν την φορά κάτω από το σοβαρό του ύφος.

"Έχουμε μαζί μας και τα εμβόλια. Θα διαρκέσει μερικά λεπτά μόνο. Μπορούμε να περάσουμε μέσα?" ρωτάει η κυρία, ενώ ετοιμάζεται να ανοίξει το μαύρο δερμάτινο βαλιτσάκι.

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή το επόμενο βήμα σε περίπτωση που οι αρχές δεν μείνουν ικανοποιημένες από την αποτελεσματικότητα της προπαγάνδας τους που γίνεται ολοένα και πιο επιθετική.

Στις Η.Π.Α. ήδη εγκρίθηκε Σχέδιο Νόμου περί Μεταρρύθμισης στον τομέα της Υγείας (Health Care Reform Bill) από την Επιτροπή της Γερουσίας για την Υγεία, Εκπαίδευση, Εργασία κα Συνταξιοδότηση (Senate Health, Education, Labor and Pension Committee). (Δείτε εδώ την σχετική είδηση)

Ο Νόμος θα έχει στόχο "να παρέχει σε όλους τους Αμερικανούς, ποιοτική και οικονομική ιατρική φροντίδα, να μειώσει τα κόστη, να βελτιώσει την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης, να αναβαμίσει την πρόληψη ασθενειών και να ενισχύσει το εργατικό δυναμικό που απασχολείται στον τομέα της υγείας". (Δείτε τι λέει αυτός ο νόμος εδώ)

Πολύ ωραία όλα αυτά! Τι είδους μέτρα όμως προτίθεται να πάρει η Αμερικανική κυβέρνηση, οι πολιτείες και οι κατά τόπους υπηρεσίες υγείας για να το πετύχουν αυτό?

Η επίσημη περίληψη του σχεδίου νόμου εξηγεί ότι δίνεται το "πράσινο φως" στην κυβέρνηση προκειμένου να ξεκινήσει το πρόγραμμα ανοσοποίησης του πληθυσμού και ειδικότερα "την καλύτερη ανοσοποιητική κάλυψη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, δια παρεμβάσεων βάσει αποδεικτικών στοιχείων". Και συνεχίζει λέγοντας ότι "οι πολιτείες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την χρηματοδότηση που θα τους δοθεί για την εφαρμογή παρεμβάσεων που θα προτείνονται από το Κοινοτικό Τμήμα Προληπτικών Υπηρεσιών (ακριβής ορολογία Community Preventive Services Task Force) , όπως ειδοποιητήρια...για τους ασθενείς ή τους παροχείς υπηρεσιών, ή επισκέψεις στο σπίτι". (Διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ και ολόκληρο το σχέδιο νόμου εδώ )

Παρακάτω περιγράφονται οχτω μέθοδοι με τους οποίους θα επιτευχθούν οι στόχοι του νόμου. Η πέμπτη μέθοδος ("Method E" στο σχέδιο Νόμου) αναφέρει ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν "επισκέψεις στο σπίτι οι οποίες προωθούν την ανοσοποίηση μέσω της εκπαίδευσης, ελέγχους αναγκών, αναφορές, παροχής ανοσοποίησης, ή άλλες υπηρεσίες". (Το αγγλικό κείμενο γράφει ακριβώς "providing for home visits that promote immunization through education, assessments of need, referrals, provision of immunizations, or other services;")

Άλλη μια φορά για να το εμπεδώσουμε, "επισκέψεις στο σπίτι που προωθούν την ανοσοποίηση μέσω...της παροχής ανοσοποίησης". Δηλαδή, με λίγα λόγια κάθε φορά που διαπιστώνουν ότι κάποιος δεν έχει εμβολιαστεί - μέσω των αρχείων που θα κρατά το κάθε νοσοκομείο ή άλλη υπηρεσία - και οι υπενθυμίσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, θα έρχονται οι δημόσιοι ή κοινωνικοί λειτουργοί με το βαλιτσάκι και τις ενεσούλες να εμβολιάζουν τους Αμερικανούς στα σπίτια τους. Κι αυτό δεν απέχει παρά μόνο ένα βήμα από το να κάνουν τον εμβολιασμό αναγκαστικό για όλους και να τον επιβάλλουν δια νόμου.

Πράγματι παρατηρούμε ήδη το πόσο πιεστική είναι η προπαγάνδα υπέρ του εμβολιασμού στην χώρα μας - ειδήσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, ο τύπος, όλοι εντείνουν την κινδυνολογία που επικρατεί γύρω από την νέα γρίπη και αυξάνουν την ψυχολογική πίεση που ασκούν στον πληθυσμό θέλοντας να τον οδηγήσουν "εθελοντικά" στον εμβολιασμό του.

Το πρωτοφανές μέγεθος της πίεσης που ασκείται φανερώνει ότι οι αρχές επιθυμούν διακαώς τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Γιατί τόση πίεση αλήθεια? Νομίζουμε ότι πραγματικά ενδιαφέρονται για την υγεία μας? Γιατί τότε δεν μας ενημερώνουν και για τους κινδύνους του εμβολιασμού, όπως το Guillain-Barre Syndrome (GBS) και τον αυτισμό, με τους οποίους έχουν συνδεθεί τα εμβόλια? (Δείτε σχετικά το βίντεο με την ελληνίδα που παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα εδώ, το βίντεο με τον εμβολιασμό του 1976 στην Αμερική εδώ και το βίντεο με την δράση των εμβολίων με ελλληνικούς υπότιτλους εδώ).

Αλήθεια, τι θα γίνει εαν ο πληθυσμός εξακολουθήσει να μην "νουθετείται" από την επιθετική προπαγάνδα που έχει εξαπολυθεί εναντίον του? Το σχέδιο νόμου στις Η.Π.Α. για την μεταρρύθμιση στην Υγεία, ένα κομμάτι του οποίου παρουσιάσαμε εδώ, δείχνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πώς το κράτος "σφίγγει τον κλοιό" σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναγκάζει τον πληθυσμό σε "εθελοντικό" εμβολιασμό χωρίς να του το επιβάλλει φασιστικώς δια της βίας - ακόμα τουλάχιστον.

Βιώνουμε την απόλυτη αποκάλυψη του φασιστοειδούς κράτους μέσω της απροκάλυπτης πλέον καταπάτησης των στοιχειωδών ελευθεριών μας - να μην έχουμε πια ούτε την επιλογή για το τι θα επιτρέψουμε να μπει στο σώμα μας και τι όχι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου