Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Κάμερες παρακολούθησης (CCTV) πρόκειται να εγκαταστήσει η Βρετανική κυβέρνηση στα σπίτια 2,000 οικογενειών

Η μία μετά την άλλη οι προσωπικές ελευθερίες των πολιτών στις πλέον ανεπτυγμένες χώρες παραβιάζονται σε βαθμό που να είναι καταλληλότερο να μιλάμε πλέον όχι για παραβίαση αλλά για καταργήση τους.

Στις Δυτικές κοινωνίες, η οικογένεια ανήκει στην ιδιωτική σφαίρα και ως εκ τούτου δεν είναι στην δικαιοδοσία του Κράτους να ορίζει την εσωτερική λειτουργία της. Το οικογενειακό άσυλο είναι η ελευθερία που προστατεύει την ιδιωτική ζωή της οικογένειας από την ανεπιθύμητη παρέμβαση του Κράτους. Με την άνοδο του Κράτους Πρόνοιας στις Η.Π.Α. και την Μ. Βρετανία, η ελευθερία αυτή αρχίζει να υπονομεύεται. Με την πρόφαση της προστασίας του παιδιού από την κακοποίηση το Κράτος μπορεί πλέον να παίρνει με την βία τα παιδιά από τις οικογένειες τους. Σήμερα η ιδιωτική λειτουργία της οικογένειας παραβιάζεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Στις Η.Π.Α. έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα, όπου με πρόφαση την καλύτερη πρόληψη των ασθενειών, η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση - μέσω των παραρτημάτων της σε κάθε πολιτεία - θα μπορεί να στέλνει ειδοποιήσεις και υπενθυμίσεις σε οικογένειες τα μέλη των οποίων δεν έχουν εμβολιαστεί. Το χειρότερο όμως - όπως περιγράφεται στην 5η προτεινόμενη μέθοδο (METHOD E) - είναι ότι οι υπάλληλοι των τοπικών τμημάτων Προληπτικων Υπηρεσιών μπορούν να επισκέπτονται κατ'ιδίαν τους μη-εμβολιασμένους Αμερικανούς στα σπίτια τους και να τους εμβολιάζουν επί τόπου. (Δείτε το σχετικό θέμα εδώ)

Στην Μ. Βρετανία από την άλλη, η κυβέρνηση εισήγαγε τα προγράμματα "Οικογενειακών Παρεμβάσεων" ("Family Intervention Projects") σύμφωνα με τα οποία θα τοποθετηθούν κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV) στα σπίτια 2,000 οικογενειών που έχουν χαρακτηριστεί από το Κράτος ως προβληματικές (Διαβάστε το άρθρο του Infowars.com εδώ και το άρθρο της Daily Express εδώ) . Οι κρατικές υπηρεσίες θα κατασκοπεύουν ή καλύτερα θα "επιτηρούν"την λειτουργία αυτών των οικογενειών εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και θα επεμβαίνουν όποτε θεωρούν ότι η οικογένεια δεν εκπληρώνει τις συμφωνηθείσες "υποχρεώσεις" που αναγράφονται σε συμβόλαιο που θα υπογράφεται μεταξύ Κράτους-οικογένειας. Οι υποχρεώσεις που οφείλει κάθε οικογένεια να εκπληρώνει έχουν να κάνουν με την ανατροφή των παιδιών τους, όπως το να βάζουν τα παιδιά τους την σωστή ώρα για ύπνο, να πηγαίνουν στο σχολείο, να διαβάζουν τα μαθήματα τους και να τρώνε τα γεύματα τους. Το τι είναι σωστό βέβαια και το τι πρέπει να τρώνε τα παιδιά ορίζεται από το Κράτος. Σε περίπτωση που διαπιστώνεται από την φανερή πια παρακολούθηση ότι η οικογένεια δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα θα στέλνει τους κοινωνικούς λειτουργούς καθώς και υπαλλήλους ιδιωτικών εταιρειών ασφαλείας για να διενεργούν "ελέγχους στα σπίτια".

Αυτό έχει προγραμματιστεί να επεκταθεί σε 20,000 ακόμα οικογένειες τα επόμενα δύο χρόνια. Ο στόχος για τα επόμενα δέκα χρόνια ποιός είναι? Η παρακολούθηση και η δυνατότητα παρέμβασης σε όλες τις οικογένειες την Μ. Βρετανίας? Και μετά τι? Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Κράτη?

Για τέτοια "αναπτυγμένη" κοινωνία μιλάμε? Όπου το Κράτος θα παρακολουθεί επί 24ώρου βάσεως τους πολίτες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι? Όπου το Κράτος θα ορίζει τι είναι αντι-κοινωνική συμπεριφορά και τι όχι και θα επιβάλλει στους πολίτες την συμπεριφορά που επιθυμεί?

Αυτό το είδος κοινωνίας κάπως αλλιώς το λένε...κάτσε να δεις...α ναι...Αυτό είναι η απόλυτη Φασιστική κοινωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου