Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Οι πολιτικές προεκτάσεις της υποτιθέμενης υπερθέρμανσης του πλανήτη

Οι κυβερνήσεις, τα Μ.Μ.Ε., οι Διεθνείς οργανισμοί (βλ. Ο.Η.Ε) συνεπικουρούμενοι από επιστήμονες και ειδικούς έχουν καλλιεργήει την τελευταία δεκαετία την βεβαιότητα ότι ο άνθρωπος με την δραστηριότητά του ευθύνεται για την επιδείνωση του φαινομένου που πλέον αποκαλούμε "Υπερθέρμανση του Πλανήτη" (αγγλιστί Global Warming). Ωστόσο, ανάμεσα στους επιστήμονες και στους ειδικούς υπάρχουν πολλοί που έχουν παραιτηθεί λόγω της διαφωνίας τους με την θεωρία αυτή της υπερθέρμανσης που ενοχοποιεί τον άνθρωπο και στην συνέχεια τα ονόματα τους έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των Διεθνών οργανισμών με τους επιστήμονες που συνυπογράφουν την εγγυρότητα της θεωρίας.

Η πιο κραυγαλέα περίπτωση αμφισβήτησης, παρόλ' αυτά, της υποτιθέμενης "υπερθέρμανσης" του πλανήτη είναι η μήνυση που υπέβαλλαν πάνω από 30.000 επιστήμονες κατά του Al Gore - του κύριου εκφραστή της θεωρίας - κατηγορώντας τον για εξαπάτηση και παρούσιαση ψευδών στοιχείων. Αν μη τι άλλο, το γεγονός αυτό δείχνει ότι δεν αποδέχονται όλι οι επιστήμονες την θεωρία αυτή και μάλιστα ένας πολύ σημαντικός αριθμός εξ αυτών υπογράφει την απόρριψη της θεωρίας (δείτε πρηγούμενα βίντεο στο ιστολόγιο αυτό). Η απόρριψη αυτή εστιάζεται στα κεντρικά σημεία της θεωρίας της υπερθέρμανσης. Οι μετρήσεις θερμοκρασιών που πραγματοποιήθηκαν από δορυφόρους στους πλανήτες Γη και Άρη και οι οποίες έδειξαν την ταυτόχρονη υπερθέρμανση των δύο πλανητών ενίσχυσαν τον σκεπτικισμό σχετικά με την ικανότητα του ανθρώπου να προκαλεί ένα τέτοιο πλανητικό φαινόμενο όπως η υπερθέρμανση. Η πίστη ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι υπαίτιος της υπερθέρμανσης δέχεται βαρύ πλήγμα. Την ίδια ώρα μια αναφορά από την NASA υποστηρίζει ότι ο Ήλιος έχει προκαλέσει την υπερθέρμανση του πλανήτη μας κατά το παρελθόν - γιατί όχι και σήμερα λοιπόν? Οι φωνές που αντιδρούν ολοένα και πληθαίνουν.

Πέραν τούτου, υπάρχουν επιστήμονες, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, που υποστηρίζουν ότι δεν είναι η αύξηση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα η οποία ακολουθείται από αύξηση της θερμοκρασίας αλλά το αντίστροφο.΄Οτι δηλαδή είναι η αύξηση της θερμοκρασίας που ακολουθείται από αύξηση στα επίπεδα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Στο βίντεο επιστήμονας εξηγεί το γιατί. Σαν να μην έφτανε αυτό, πολλοί επιστήμονες δνε δέχονται ότι η αύξηση στα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα είναι κάτι επιβλάβες κι επικίνδυνο. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το διοξείδιο του άνθρακα όσο πιο πολύ είναι τόσο πιο καλό για την γεωργία και τις καλλιέργειες μας. Αυτές οι φωνές των αντιδρούντων και διαφωνούντων επιστημόνων και ερευνητών δεν αντιμετωπίζονται με καθόλου καλό μάτι ούτε απο τα Μ.Μ.Ε. αλλά ούτε κι από τους συναδέλφους τους. Πρόσφατα χάκερ αποκάλυψε ότι υπέκλεψε χιλιάδες e-mail από το Πανεπιστήμιο East Anglia στην Μ. Βρετανία με ιδιαίτερα ενοχοποιητικά στοιχεία για τους επιστήμονες που έχουν καλλιεργήσει και συντηρούν αυτήν την θεωρία περί υπερθέρμανσης (δείτε το σχετικό θέμα εδώ). Πώς εξηγείται ότι μερικοί από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της θεωρίας της "υπερθέρμανσης του πλανήτη από τον άνθρωπο" βρίσκονται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση της Αγγλίας προκειμένου να πνίξουν τις φωνές των συναδέλφων τους που αντιδρούν στην ορθότητα της θεωρίας αυτής? Η επιστήμη είναι μία και η επιστημονική αλήθεια επίσης μία. Δεν γίνεται να έχουν δίκιο και οι δύο πλευρές.

Στο παρακάτω βίντεο υποστηρίζεται ότι η θεωρία της υπερθέρμανσης είναι μία κατασκευασμένη θεωρία που συντηρείται για πολιτικούς λόγους. Ποιοι είναι οι λόγοι αυτοί? Ο εξής ένας λόγος: να οδηγηθούμε σε Παγκόσμια Κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου