Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Αποκάλυψη Σοκ: Εναλλακτικό εμβόλιο στην Γερμανία προορίζεται για τους πολιτικούς

Σάλος ξέσπασε στην Γερμανία μετά την αποκάλυψη του Γερμανικού "SPIEGEL" (δείτε την είδηση εδώ) ότι η εταιρεία Baxter έχει ετοιμάσει ένα δεύτερο εναλλακτικό εμβόλιο με το οποίο, σύμφωνα με το ρεποτάζ, επρόκειτο να εμβολιαστούν πολιτικοί στην Γερμανία, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν η Angela Merkel και άλλα εκλεκτά μέλη της κυβέρνησης.

Στην εφημερίδα "Bild" φιλοξενήθηκε ρεπορτάζ στο πρωτοσέλιδο, στο οποίο "ειδικοί" κατηγορούν την κυβέρνηση ότι "σερβίρει" εμβόλιο δευτέρας διαλογής στους πολίτες και χορηγεί τα μέλη της με εμβόλιο ποιοτικά ανώτερο.

Η διαμάχη εστιάζεται στο γεγονός ότι στο εμβόλιο που προορίζεται για τον γενικό πληθυσμό υπάρχει ένα πρόσθετο το οποίο περιέχει ένα αδρανές στέλεχος ολόκληρου του ιού εν αντιθέσει με τμήματα του ιού που περιέχει το εναλλακτικό εμβόλιο. Η λεπτομέρεια αυτή έχει συνδεθεί με την παρουσίαση παρενεργειών όπως πυρετό και πονοκεφάλους.

Εξ άλλου, σε δημόσια τοποθέτηση τους η Angela Merkel και η Υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Ulla Schmidt, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο που προορίζεται για τον γενικό πληθυσμό.

Το σκάνδαλο τροφοδότησε νέες συζητήσεις σχετικά με αν τελικά υπάρχει υπαρκτός λόγος για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Στο θέμα αυτό ο Wolf-Dieter Ludwig, Πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμάκων του Γερμανικού Ιατρικού Οργανισμού, δήλωσε ότι "σκάνδαλο αποτελεί ο προγραμματισμένος εμβολιασμός του πληθυσμού" και τόνισε ότι "οι αρχές ξεγελάστηκαν από την καμπάνια των φαρμακευτικών εταιρειών που θέλουν να κερδοσκοπήσουν με μια υποτιθέμενη απειλή".

Σημαντικές δηλώσεις που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και μάλιστα από επίσημα χείλη. Δεν γνωρίζω αν τελικά οι κυβερνήσεις παρασύρθηκαν στην καμπάνια τρόμου των φαρμακευτικών ή συμμετείχαν κι αυτές ενεργά στην απόφαση να εμβολιαστεί ο πληθυσμός.

Αν ο στόχος των φαρμακευτικών είναι η κερδοσκοπία, τότε των κυβερνήσεων ποιός είναι? Συνδέονται όλα αυτά με την μείωση του πληθυσμού και την ποιοτική υποβάθμιση των επόμενων γενεών μέσω μαζικών εμπολιασμών?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου