Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Μπορούμε να εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση? Αμερικανική προπαγάνδα υπέρ του εμβολιασμού για την γρίπη των χοίρων το 1976

Σε αυτά τα δύο βίντεο παρουσιάζονται τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν με τον εμβολιασμό κατά της γρίπης των χοίρων το 1976 στις Η.Π.Α. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 46 εκατομ. Αμερικανούς που έσπευσαν να εμβολιαστούν, τρία χρόνια μετά 4.000 από αυτούς ζητούν αποζημιώσεις από το κράτος για νευρολογικές βλάβες που φέρονται να προκλήθηκαν από το εμβόλιο, ενώ περίπου 300 έχασαν την ζωή τους από τις βλάβες αυτές.

Η ενοχή της Αμερικάνικης κυβέρνησης έγκειται στο ότι ενώ ο υπεύθυνος του προγράμματος είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τον κίνδυνο νευρολογικών βλαβών από τον υπεύθυνο εντοπισμού πιθανών επιβλαβών παρενεργειών, επέλεξε να αποκρύψει από τον Αμερικανικό λαό αυτήν την πληροφορία.

Τι είδους Δημοκρατία που ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την δημόσια υγεία σε σημείο να ασκεί έντονη ψυχολογική πίεση στους πολίτες της, αποκρύπτει τέτοιες πληροφορίες ζωής και θανάτου από το κοινό? Τι οδήγησε την Αμεριανική κυβέρνηση σε αυτήν την επιβλαβή για την δημόσια υγεία απόφαση?

Είναι τραγικό να υποκύπτεις στις πιέσεις και την προπαγάνδα της κυβέρνησης σου, να πηγαίνεις να εμβολιάζεσαι, και να πέφτεις θύμα της ίδιας της κυβέρνησής σου, εσύ, η οικογένεια σου, ο φίλος σου ή ο συμπολίτης σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου