Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Σχέδιο "Καλλικράτης"

Του Μόσχου Εμμ. Λαγκουβάρδου

Το όνομα Καλλικράτης το φέρουν τέσσερα ιστορικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο ένας εκ των δύο αρχιτεκτόνων του Παρθενώνα και ο Αχαιός που πρόδωσε την πατρίδα του και παρέδωσε 1000 εκ των επισήμων συμπολιτών του στους Ρωμαίους.
Τι σημαίνει ότι το όνομα αυτό δόθηκε στο σχέδιο της διαίρεσης της Ελλάδας σε δέκα τρεις περιφέρειες με αυξημένες αρμοδιότητες: Σημαίνει ότι η Ελλάδα διαιρεμένη θα είναι όμορφη σαν τον Παρθενώνα ή ότι η Ελλάδα διαιρεμένη και αποδυναμωμένη θα παραδοθεί ως εύκολη λεία στους σύγχρονους Ρωμαίους, την Παγκοσμιοποίηση;
Με το σχέδιο «Καλλικράτης» όπως το λέει και το όνομα θα είμαστε καλύτερο κράτος ή μήπως θα είμαστε πολλά κράτη; Μήπως ο Καλλικράτης είναι μόνο η αρχή που θα οδηγήσει στο διαμελισμό όπως στη Γιουγκοσλαβία μόνο που εκεί έγινε με βομβαρδισμούς;
Αν ο χωρισμός μας ενισχυθεί με ολοένα αυξανόμενες αρμοδιότητες στις περιφέρειες κι αν διαρκέσει θα χάσουμε τα κοινά στοιχεία που μας ενώνουν π.χ. τη γλώσσα, τη θρησκεία κ.α αν όχι παντού τουλάχιστον σε μερικές από αυτές τις περιφέρειες. Τα παιδιά μας έχοντας δασκάλους που δεν θέλουν να είναι Έλληνες , που δεν τους διδάσκουν την ιστορία του έθνους τους δεν θα χάσουν μόνο την κρατική τους οντότητα , αλλά και την εθνική τους ταυτότητα.
Κατά τη θεωρία του πλουραλισμού που ακολουθούν τα πολιτικά κόμματα και οι κυβερνήσεις θα έχεις πολλά και δεν θα έχεις τίποτα. Πώς γίνεται αυτό; Παράδειγμα θα έχεις στον τόπο σου πολλά έθνη, πολλές φυλές, πολλές γλώσσες , πολλές θρησκείες αλλά θα χάσεις το έθνος σου, τη φυλή σου, τη γλώσσα σου και τη θρησκεία σου.
Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα λαών που έχουν πολλά και δεν έχουν τίποτα.. Στην Αμερική ο φτωχός λαός που ζει μέσα στην αφθονία των αγαθών στερείται τα πιο απαραίτητα για την επιβίωση.; Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τριάμισι (3.500.000) εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας , φύλου, κατάστασης της υγείας μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο! 90.000 άνθρωποι μένουν μόνο στους δρόμους του Λος Άντζελες. Το 1% του πληθυσμού των ΗΠΑ μένει στους δρόμους . Ένας στους εκατό Αμερικανούς είναι άστεγος.
Στην Αγγλία το ποσοστό του πληθυσμού που μένει στους δρόμους προκαλεί σοκ: Ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο απ΄ τους οποίους 4.000 με 5.000 πεθαίνουν αβοήθητοι στο δρόμο απ΄ το κρύο και τις αρρώστιες. Οι Άγγλοι έχουν καταγράψει και τον αριθμό αυτών που τους βρίσκουν παγωμένους στο δρόμο.
Η Δύση και οι ξετρελαμένοι μαζί της πολιτικοί μας ας δουν πρώτα τα εκατομμύρια των αστέγων που ζουν και πεθαίνουν στους δρόμους και κατόπιν να κοιτάζουν υποτιμητικά την πατρίδα τους. Ο εξευτελισμός της πατρίδας, της οικογένειας, της θρησκείας για τον οποίο εργάστηκαν εργολαβία χρόνια και χρόνια αριστεροί και δεξιοί υλιστές θα φέρει και στον τόπο μας τους καρπούς του που είναι η διάλυση παντού και φυσικά και της κατοικίας. Διαλυμένο κράτος, διαλυμένη οικογένεια, διαλυμένη κατοικία.
Σκέφτομαι με θλίψη όλους αυτούς τους συμβούλους, τους ειδικούς, τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους του Δυτικού Κόσμου που αναφέρονται στους Έλληνες σαν να είμαστε ιθαγενείς που πρέπει να μας εκπολιτίσουν. Περνάει καθόλου απ΄ το μυαλό τους η εικόνα των εκατομμυρίων αστέγων που μένουν στους δρόμους και των χιλιάδων από αυτούς που άρρωστοι και αβοήθητοι πεθαίνουν από το κρύο και τις αρρώστιες; Ή δεν τους ενδιαφέρει η τραγική κατάσταση αυτών των δύστυχων συμπολιτών τους; Τους ενδιαφέρει πώς θα κερδίσουν περισσότερα χρήματα εκμεταλλευόμενοι την κρίση που ο ίδιος αυτός κόσμος προκάλεσε; Δεν θα είχαν την τόλμη να βλέπουν τους άλλους αφ’ υψηλού, αν τους ενδιέφερε η αθλιότητα στις χώρες τους. Το «γνώθι σ΄ αυτόν» δεν θα τους έβλαπτε. Αντιθέτως θα ήταν πιο ταπεινοί και θα έδειχναν μεγαλύτερη κατανόηση έχοντας στο νου τους την τραγική κατάσταση που επικρατεί για εκατομμύρια πολίτες στις χώρες τους."

Πηγή: http://moschoblog.blogspot.com/2010/01/blog-post_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου